Na Kmečkih igrah v Škocjanu 6 ekip

Na Kmečkih igrah v Škocjanu 6 ekip

Kmečke igre v Škocjanu 2024

Kmečke igre 2024 so potekale v nedeljo, 23. 6. 2024.

Tekmovalci so tekmovali v dveh kategorijah, otroci posebje in ekipe odraslih posebej. Iger se je udeležilo veliko otrok, ki so z velikim veseljem razkazovali svoje spretnosti.

Odrasli so sestavili 6 ekip, in sicer:

  • Iskreni mopedisti 7
  • Iskreni mopedisti 14
  • Stara Bučka
  • Bučka
  • Oglarji Zloganje in
  • Društvo podeželskih žena Škocjan na Dolenjskem.

Ekipe so tekmovale v petih igrah in sicer v igri oblačenja strašila, kotaljenje bale, smučanje, zalivanja z gasilsko cevjo in zalivanja s samokolnico.

Na preizkusu hitrosti, usklajenosti in spretnosti so se najbolje odrezali tekmovalci v ekipi Iskreni mopedisti 14, na drugem mestu je sledila ekipa Stare Bučke, tretje mesto pa so zasedli Oglarji iz Zloganj.

Društvo podeželskih žena Škocjan na Dolenjskem je zasedlo četrto mesto, peta je bila ekipa Iskreni mopedisti 7, šesta pa ekipa Bučke.

3rpve tri nagrad eje prispevala Oštarija pri Krači, eno nagrado pa Gostilna Marinčič, zato se zahvaljujemo Tadeju Zalokarju in Jerneju Leskovarju.

Govedorejskemu društvu Škocjan na Dolenjskem hvala za razstavo mehanizacije.

Zahvaljujemo se tudi vsem sodelavcem, ki so sodelovali pri izvedbi dogodka. Igre je pripravil Robert Janežič, prireditev je vodila Melita Blatnik, za glasbo in ozvočenje je poskrbel Aleš Trbanc. Otroške igre sta vodili Gabrijela Kovačič in Anka Blatnik Gorenc. Hvala tudi sodelavcem v kuhinji in na šanku.